Aantal besmettingen daalt snel, basisscholen straks weer open en einde avondklok

WEST-FRIESLAND – Het kabinet heeft haar exit-strategie klaar en nu het aantal coronabesmettingen flink daalt is het vrijwel zeker dat volgende week de basisscholen weer open gaan, de avondklok wordt opgeheven en dat daarna ook de middelbare scholen weer de deuren gaan openen.

Er zit nog wel een maar aan, en dat is de Britse variant van het coronavirus, als deze haar opmars doorzet dan gooit deze ook roet in het eten en blijft alles bij zoals het nu is.

Voor de horeca, contactberoepen en niet-essentiële winkels verandert er niet veel, bestellen en afhalen blijft toegestaan, pas half februari zal het kabinet naar verdere versoepeling van de regels kijken, dan mogen zullen contactberoepen weer mogen opstarten en als laatste de horeca.

Het kabinet heeft miljarden extra uitgetrokken om het bedrijfsleven op been te houden. Deze enorme financiële impuls heeft wel effect, in 2020 zijn nog nooit zo weinig bedrijven failliet gegaan en is ook de werkloosheid niet veel gestegen.

Reageer op dit onderwerp