Irene Schouten ziet met deelname aan de teamachtervolging een wens vervuld worden

ANDIJK – Afgelopen zondag sprak ze nog over haar lang gekoesterde wens, geselecteerd worden voor de teamachtervolging en met haar huidige prestaties kon de bondscoach gewoon niet meer om haar heen. Irene Schouten liet ook dit weekend duidelijk zien dat zij de vrouw is waar op de langere afstanden rekening mee moet worden gehouden en legde zij ouderwets het peloton tijdens de massastart weer haar wil op.

Aankomende vrijdag mag Irene samen met Antoinette de Jong en Ireen Wüst de teamachtervolging rijden, na twee jaar op het vinkentouw te hebben gezeten.  In 2019 vroeg Irene al eens aan bondscoach Jan Coopmans of zij een keertje de teamachtervolging mocht rijden, maar toen was zij er nog niet aan toe vond de bondscoach, maar wel kreeg zij al teamtrainingen met Oranje om haar zo klaar te stomen.

En dan nu is het zover. Mocht het een succes worden en wereldkampioen worden dan maakt Irene Schouten aankomend weekend kans om maar liefst 4x Wereldkampioen te worden, op de massastart, maar dan zijn ook de Koreaanse en Japanse dames aanwezig, op de 3000 meter en op de 5000 meter.  Voor Irene is de bubbel meer een roze wolk aan het worden, Ze kan nu al terugblikken op een geweldig seizoen die zo nog mooier kan afsluiten met 4 klinkende titels.

Reageer op dit onderwerp