Wat eten wij vandaag: Gestoofde runderlapjes met paddenstoelen en rode wijn

Gestoofde runderlapjes met paddenstoelen en rode wijn

Wat eten wij vandaag: Gestoofde runderlapjes met paddenstoelen en rode wijn Wat eten wij vandaag: Gestoofde runderlapjes met paddenstoelen en rode wijn
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

 • 3 teentjes knoflook
 • 1 kg sukadelapje of runderriblappen
 • peper en zout
 • 30 g bakboter
 • 2 uien
 • 5 takjes verse gemengde kruiden bijv. tijm, rozemarijn en/of salie
 • 250 ml rode wijn
 • 350 g gemengde paddenstoelen

Instructies

 1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
 2. Pel en hak de uien en knoflook fijn. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon. Dep het vlees droog en bestrooi het met peper en eventueel wat zout. Verwarm de boter of margarine in een braad/stoofpan en bak hierin het vlees op een matig vuur om-en-om een beetje aan. Leg de lappen op elkaar aan de rand van de pan.
 3. Bak de uien, de paddenstoelen en knoflook 2-3 minuten al omscheppende naast het vlees. Schenk de wijn over het uienmengsel. Leg de kruidentakjes en een laurierblad – als dat bij het vlees in de verpakking zit – erbij. Verdeel alles gelijkmatig over de pan.
 4. Voeg zoveel heet water toe dat alles onder staat en breng aan de kook. Leg een deksel op de pan. Stoof het vlees zachtjes gaar op het allerlaagste pitje of in de oven op 150°C: 2½-3 uur. Voeg zo nodig tussentijds extra water toe. Aan het eind van de stooftijd moet het vlees net onder het vocht staan. Haal, als het te nat is het vlees even uit de pan en kook het vocht op een hoog vuur even in. Leg het vlees terug in de pan. Proef een klein stukje en voeg zo nodig nog wat peper en eventueel wat zout toe.
 5. Lekker met gemengde groenten (bijv. sperzieboontjes, erwtjes, kool, broccoli of bloemkool), koolstamppot, spruitjes, aardappelpuree of polenta.

Opmerkingen

Tips: Je kunt het vlees ook eerst in de wijn marineren: doe de wijn met de knoflook en de takjes kruiden in een schaal. Voeg wat peper en zout toe. Leg het vlees in de wijnmarinade en marineer tenminste 4 uur, maar een nachtje is nog beter.

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.