Nederland krijgt avondklok van 21.00 tot 04.30, gaat mogelijk zaterdagavond al in

WEST-FRIESLAND – Het kabinet en de Tweede Kamer zijn er zo goed als zeker uit over de invoering van de avondklok. Coalitiegenoot D66 lag eerst nog dwars maar na een soms stevig debat en het invoeren op een later tijdstip is er nu een meerderheid in de Tweede Kamer en kan de avondklok mogelijk zaterdag al in gaan.

Er komen uitzonderingen voor mensen in essentiële banen, mensen die in ploegendienst werken en avonden en nachten werken, mensen mogen hun huisdier uitlaten. Minister Grappenhaus van justitie liet vanmiddag wel weten dat vervalsen van formulieren die moeten aangeven dat jij een essentieel beroept hebt of dat jij in ploegendiensten werkt een misdrijf is en je daar zwaar voor gestraft gaat woorden. Omdat de politie het niet alleen af kan zal ook de Marechaussee de politie gaan ondersteunen. De avondklok zal tot 9 februari duren, waarna er gaat worden geëvalueerd.

Het kabinet trekt 7 miljard euro extra uit om bedrijven, middenstanders, horeca nog meer tegemoet te komen. Eisen worden versoepelt en de hoogte van de uitkeringen wordt verhoogt. Verder kunnen bedrijven uitstel vragen van het betalen van belastingen.. En voor de thuiswerkers komt er een gunstigere belastingregeling, deze wordt op dit moment verder uitgewerkt.

Reageer op dit onderwerp