Melkmarkt Enkhuizen zes maanden per jaar sluiten stuit op weerstand politiek

ENKHUIZEN – Om de horeca tegemoet te komen vanwege de coronacrisis werd de Melkmarkt in Enkhuizen afgelopen zomer afgesloten voor al het verkeer om zo de horeca de kans te geven haar terrassen uit te breiden.

Voor de horeca was dit een reddingsboei om zo toch nog de deuren te kunnen openen, maar stuitte ook op weerstand van vooral van de binnenstadbewoners. Het verkeer dat normaal gebruikt maakte van de Melkmarkt moest nu via omwegen naar de plaats van bestemming komen tot grote ergernis van de binnenstadbewoners die ineens een forse toename van verkeer door hun straten zagen ontstaan.

Wethouder Erik Struijlaart beloofde de gemeenteraad dat er eerst nog wordt geëvalueerd met de horeca en omwonenden voor de politiek hier een definitief oordeel over gaat nemen.

Reageer op dit onderwerp