Let op, trap er niet in, oplichters bellen u uit naam van Team Thuiszorg voor een vaccinatieafspraak

WEST-FRIESLAND – Let op !!  er zijn criminelen bezig met bellen die uit naam van ‘Team Thuiszorg’ tegen betaling van €71,95 zeggen dat u dan eerder in aanmerking komt voor versnelde vaccinatie. U krijgt van deze criminelen dan het verzoek het bedrag via een Tikkie over te maken.

In het gebied van de GGD Noord-Holland Noord zijn al diverse mensen opgebeld door deze criminelen en de GGD roept dan ook op het gesprek direct af te breken als deze mensen u bellen. De oplichters blijken over de geboortedatum van de mensen die zij bellen te beschikken. Hoe deze criminelen aan de geboortedatums zijn gekomen is onbekend. De GGD Noord-Holland Noord roept mensen op die dit is overkomen aangifte te doen bij de politie

In gesprek met Harry Katstra, woordvoerder van de GGD Noord-Holland Noord zegt Katstra ook dat de GGD Noord-Holland Noord geld vraagt voor een vaccinatie.

De gedupeerden krijgen in het gesprek te horen dat zij het bedrag gewoon bij hun zorgverzekering kunnen declareren, dit klopt niet, uw zorgverzekering zal dit niet betalen.. Het vaccin wordt betaald door het Rijk.

Reageer op dit onderwerp