Woensdagmiddag extra persconferentie, kabinet komt met extra lockdown maatregelen

WEST-FRIESLAND – Het kabinet komt woensdagmiddag met een extra ingelaste persconferentie waar in extra maatregelen worden bekendgemaakt. 1 van deze maatregelen is vrijwel zeker de avondklok die tot 9 februari gaat duren. Er is nog wel enige onduidelijkheid over de duur van de avondklok, er zijn twee opties, van 22.00 tot 04.00 uur en van 20.00 tot 06.00 uur. Het kabinet zou niet de Franse avondklok willen overnemen die van 18.00 tot 06.00 uur duurt.

Mensen die een werkgeversverklaring kunnen overleggen waarin wordt aangetoond dat je onderweg naar je werk of onderweg van je werk bent mogen in de tijd dat de avondklok in is gegaan zich op straat bewegen. Ook mensen met een huisdier mogen deze kort uitlaten. Mensen die zich niet aan de avondklok houden kunnen een boete krijgen van 95 euro. De politie zal gaan handhaven maar roadblocks zijn uitgesloten laten bronnen rondom het kabinet weten.

Een tweede maatregel die het  kabinet gaat aankondigen is een verdere beperking van bezoek. Nu mogen nog twee mensen op bezoek komen, dat wordt vrijwel zeker teruggebracht naar 1 persoon. Daarnaast zal ook het vliegverkeer worden ingeperkt.

Het kabinet hoopt dat nog deze week de extra maatregelen in kunnen gaan.

Reageer op dit onderwerp