Basisscholen en kinderopvang nog tot zeker 8 februari gesloten

WEST-FRIESLAND – Dit is de uitkomst van het overleg tussen het kabinet en het OMT. Volgens minister Wouter Slob van Onderwijs is het onvermijdelijk om de scholen en kinderopvang langer gesloten te houden.

Vooral de Britse variant van het coronavirus zorgt voor grote zorgen bij het RIVM, OMT. en het kabinet. Die willen eerst een uitgebreid onderzoek onder kinderen afwachten. Er wordt door het kabinet extra geld beschikbaar gesteld  om de onderwijstijd verder uit te breiden.

Scholen en kinderopvangcentra die kinderen opvangen van ouders met essentiële beroepen blijven wel gewoon open en mogen kinderen blijven opvangen. Het kabinet kan nog niet vertellen of de basisscholen en kinderopvangcentra na 8 februari wel weer open mogen, alles hangt af van de uitkomst van het onderzoek naar de besmettingsgraad onder kinderen van de Britse variant.

Reageer op dit onderwerp