Heel Opmeer bakt Appeltaart, ziekenbezoek Deurdarsers corona proof

OPMEER – Geen uitgebreid carnavalsprogramma dit jaar. Voor De Deurdarsers betekent dit naast het missen van grote feesten, ook geen aandacht voor en contact met zieken en ouderen. Voor de vereniging altijd waardevolle activiteiten, die zeker gemist gaan worden. Daarom organiseert de carnavalsvereniging in samenwerking met S&G Assurantiën zelfstandig adviseur RegioBank dit jaar ‘Heel Opmeer bakt appeltaart’.

De bedoeling is dat inwoners van een appeltaart gaan bakken voor dorpsgenoten die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. We denken dan aan bijvoorbeeld een zieke buurman/buurvrouw, ouderen en eenzame mensen.

Hoe werkt de actie?

  • Mensen die een appeltaart willen bakken kunnen zich (kosteloos) aanmelden via de website van De Deurdarsers: deurdarsers.nl/bakt. Als u zich voor 1 februari aanmeldt, wordt (natuurlijk corona proof) een goodybag bij u thuisbezorgd met de ingrediënten voor een appeltaart (inclusief een taartdoos, zodat u uw taartvorm niet hoeft in te leveren). Deze goodybags worden geleverd door S&G Assurantiën zelfstandig adviseur RegioBank.
  • Via deze website kunnen ook mensen worden opgegeven die een taart verdienen.
  • Op 12 en 13 februari (dag en tijd kunnen ook worden aangegeven bij inschrijving) worden de taarten opgehaald door De Deurdarsers en vervolgens worden de taarten in dit carnavalsweekend bezorgd bij de juiste personen.

‘Heel Opmeer bakt Appeltaart’ past binnen de traditie van De Deurdarsers van aandacht voor zieken, bejaarden en eenzamen. Het is een mooie manier ook om het sociale hart van Opmeer te laten kloppen. Velen zijn voor elkaar bezig op deze manier. ‘Lekker is maar ene vinger lang’ zingen De Deurdarsers. In dit geval: ene appeltaart. Alaaf!

Reageer op dit onderwerp