Masjenka Ruiter van Oranje Buiten, nieuwe bestuurder Inloophuis Pisa

HOORN – Masjenka Ruiter, mede-eigenaar van strandpaviljoen Oranje Buiten en stadspaviljoen Oranje Binnen in Hoorn, is het nieuwste bestuurslid van inloophuis Pisa in Hoorn. Pisa is een warm en gastvrij huis voor mensen die geconfronteerd worden met kanker, hun naasten en nabestaanden. Masjenka’s achtergrond ligt in de de financiele dienstverlening waar ze jarenlang werkte als CEO en commercieel directeur van verschillende dochterondernemingen van Credit Agricole en ABN AMRO. Voor Pisa zal ze zich met name bezig houden met fondsenwerving. Inloophuis Pisa heeft op dit moment nog een vacature open staan: die van Secretaris.

Masjenka Ruiter kende Pisa al langer: “Inloophuis Pisa heeft altijd al mijn interesse gehad door Battle4Life dat in nauwe samenwerking werd georganiseerd met Oranje Buiten. Met veel bewondering zag ik hoe een groot aantal vrijwilligers ervoor zorgde dat er geld werd opgehaald om de inwoners van onze gemeenten die getroffen zijn door kanker, hun naasten en nabestaanden te helpen door heel lastige tijden. Helaas heb ik onlangs zelf te maken gehad met de slopende ziekte. Mijn moeder is na een ziekbed van tien weken overleden. Tijdens haar ziekte werd me opnieuw duidelijk hoe groot het belang van zorgzame vrijwilligers en medewerkers is. De liefde en zorg waarmee zij in het hospice omringd werd, heeft het voor haar en voor ons zoveel lichter gemaakt. Dat gun ik iedereen die met deze ziekte te maken krijgt. De zorg die Pisa biedt, is nog veel breder. Daar wil ik graag aan bijdragen.

Over Pisa

Jaarlijks maken honderden bezoekers uit Westfriesland gebruik van de mogelijkheid om binnen te lopen of deel te nemen aan activiteiten bij Inloophuis Pisa. Pisa biedt o.a. lotgenoten contact, ontspanningsmassage, yoga, creatieve activiteiten , gerichte cursussen en informatiebijeenkomsten.  Voor kinderen en jongeren zijn er aparte activiteiten: kindertijd en chill@pisa. Op dit moment geldt er een alternatief en gedeeltelijk digitaal aanbod in verband met corona. Pisa draait grotendeels op vrijwilligers en is voor 75% afhankelijk van donaties en giften. Inloophuis Pisa is gevestigd aan de draafsingel 59 in Hoorn. www.inloophuispisa.com

Reageer op dit onderwerp