Examen,- kwetsbare, en leerlingen van het praktijkonderwijs moeten op 1.5 meter van elkaar blijven

WEST-FRIESLAND – Dat is 1 van de maatregelen die tijdens de persconferentie van dinsdagavond bekend gaat worden gemaakt. Alle examenleerlingen, leerlingen die nu op school praktijkonderwijs volgen en de groep kwetsbare leerlingen die wel naar school gaan zullen vanaf morgen op minimaal 1.5 meter afstand van elkaar de lessen moeten gaan volgen

De overige groep leerlingen blijven vanuit huis de lessen volgen, voor deze groep wordt pas over drie weken meer duidelijkheid verwacht.

Ook werd dinsdag duidelijk dat de Duitsers mogelijk tot eind maart in lockdown blijven, dat heeft ook vrijwel zeker weerslag op Nederland die Duitsland in de meeste gevallen volgt met de maatregelen om het coronavirus te bedwingen.  In Duitsland heeft men grote problemen om te vaccineren, er zijn te weinig mensen die kunnen mogen vaccineren en er zijn te weinig locaties om te kunnen vaccineren.