Dierentrimsalons mogen vanaf vandaag dieren ophalen, knippen en terugbrengen

WEST-FRIESLAND – Goed nieuws voor de baasjes van onze trouwe viervoeters, de dierentrimsalons mogen vanaf vandaag dieren die nodig getrimd moeten worden ophalen, behandelen en weer naar hun baasje terugbrengen, alleen zit er wel een maar aan.

Enkel als de dieren lijden omdat het haar onder de klitten en knopen zit in de vacht en de huid ontstekingen gaat vertonen, dan pas mag een dierentrimsalon het huisdier gaan behandelen.  Minister Carola Schouten heeft vandaag toestemming gegeven aan dierentrimsalons om (huis)dieren in nood te behandelen, maar dus wel onder strikte voorwaarden dat de dierenwelzijn in geding komt en niet om er een weer een mooier (huis)dier van te maken.

Door de lockdown lopen nu veel huisdieren hun verzorging mis met alle gevolgen van dien. Honden, katten en zelfs konijnen waarvan hun welzijn in geding komt mogen dus vanaf vandaag door dierentrimsalons worden behandeld.