Lockdown Nederland verlengd, extra steun voor bedrijfsleven en basisscholen mogelijk eerder open

WEST-FRIESLAND – Dit melden de bronnen rondom het kabinet. De cijfers dalen niet snel genoeg waardoor het OMT. niets anders kan doen dan een negatief advies geven aan het kabinet. Het kabinet overlegd maandag nog met het OMT. en het RIVM. Dinsdagavond zal premier Rutte dan de verlenging van de lockdown bekendmaken. Nederland volgt hiermee, zoals verwacht, Duitsland waar de lockdown ook verlengd is tot eind deze maand. De basisscholen gaan mogelijk wel eerder open, het kabinet onderzoekt nu hoe besmettelijk de Britse variant is op basisschoolscholieren. Het kabinet zal de financiële steun daarom ook verlengen en verder uitbreiden Afgelopen weekend was het op de stranden en in de natuur weer erg druk met mensen die, op een enkeling na, zich niets aantrokken van de coronamaatregelen.

Reageer op dit onderwerp