Basisscholen op zijn vroegst pas op de 25e weer open

WEST-FRIESLAND – Dat laten bronnen rondom het kabinet weten aan de pers. Alles hangt af van de uitkomst van verder onderzoek hoe jonge kinderen reageren op de Britse variant van het Covid-19 virus.. Op een basisschool in Bergschenhoek werd de Britse variant aangetroffen na een corona-uitbraak.

Wel staat vast dat de middelbare scholen de deuren dicht houden, enkel de scholieren die in het examenjaar zitten en die om een andere reden naar school moeten zullen de school  mogen bezoeken, de rest blijft thuis online de lessen volgen.

Met het besluit om de lockdown met drie weken te verlengen is pas in februari weer kans op een mogelijke verlichting van de coronamaatregelen. Maar dan moeten de Nederlanders zich wel beter aan de regels houden zegt 1 van de bronnen tegen de redactie.

Reageer op dit onderwerp