Peter Bakker neemt voortouw naar kernenergie West-Friesland

KOGGENLAND – Peter Bakker, raadslid in de gemeenteraad van Koggenland roept zijn mede-raadsgenoten in West-Friesland op om tijdens een digitale bijeenkomst te gaan brainstormen over de mogelijkheid om in West-Friesland een Thoriumreactor te realiseren als duurzame, veilige en vooral constante energiebron.

De gemeenten in Nederland zijn druk met het realiseren van de Regionale Energie Stratiegie (RES), die er voor moet gaan zorgen dat in 2050 de gemeenten energie en co2 neutraal zijn. De kans is groot dat alleen met wind- en zonne-energie dit niet gaat lukken.  Bakker zegt hierover: “Met deze wetenschap hebben enkele gedreven bestuurders en deskundigen de handen ineen geslagen en een beeldvormende presentatie samengesteld, om NU stappen te ondernemen om een mogelijke toekomstige energievorm niet onmogelijk te maken. Een duurzame, veilige en constante energie bron, welke in de toenemende vraag naar energie
zou kunnen gaan voorzien, namelijk een Thoriumreactor. De realisering ervan zal, vanwege het proces niet eerder aan de orde zijn dan over 10 jaar.

Via een digitale presentatie wil Bakker als 1 van de initiatiefnemers van Energie van de Toekomst de gemeenteraadsleden in West-Friesland kennis laten maken met het belang van een fossielvrije toekomst, energie uit zon en wind en de nieuwe mogelijkheden voor nucleaire opties zoals Thorium.

Reageer op dit onderwerp