Wat eten wij vandaag: Vegaburger met geroosterde ananas en chili-mayo

Vegaburger met geroosterde ananas en chili-mayo

Wat eten wij vandaag: Vegaburger met geroosterde ananas en chili-mayo Wat eten wij vandaag: Vegaburger met geroosterde ananas en chili-mayo
Aantal personen: 2 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 2 groenteburgers
  • 3 el arachideolie
  • 2 plakken ananassen, blik
  • cayennepeper
  • 2 meergranenbollen of
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 1 el mayonaise
  • 2 el chilisaus
  • 100 g hummus
  • 1 handje gemengde bladsla
  • 1 tomaat, in dunne plakken
  • 0,5 komkommer, in plakken

Instructies

  1. Verwarm de ovengrill voor. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de plakken ananas op een bakplaat, bestrijk met 1 eetlepel olie en bestrooi met een beetje cayennepeper.
  2. Snijd de broodjes open. Bestrijk de snijkanten met de rest van de olie en leg ze met de snijkant naar boven naast de ananas op de bakplaat. Rooster, niet te dicht, circa 3 minuten onder de ovengrill.
  3. Meng de mayonaise met de chilisaus. Verdeel de hummus over de onderste broodhelften. Leg de sla erop met de tomaat en komkommer en bestrooi met zout en peper. Leg daarop de burgers, ananas en maak af met de saus. Leg de broodkapjes erop en steek eventueel vast.

Opmerkingen

Tip: Vervang de chilisaus in dit recept door barbecuesaus.

Reageer op dit onderwerp