Geen vaccinatieplicht voor medewerkers Omring

WEST-FRIESLAND – Zorgpersoneel van Omring kunnen zich straks in Alkmaar of Purmerend laten inenten tegen het coronavirus, en al hoewel de meeste medewerkers zich laten vaccineren zullen er toch medewerkers zijn die zich niet willen laten vaccineren.

Job Leeuwerke, woordvoerder van Omring, zegt tegen de redactie: “Onze inschatting is dat de meeste medewerkers zich laten vaccineren. Echter is er geen percentage aan te hangen, want we kunnen registeren. De geluiden die we horen duiden er wel op dat veel mensen zich laten vaccineren. Natuurlijk zijn er ook medewerkers die zich niet willen laten inenten. De vaccinatie is ook niet verplicht. We proberen hierover vooral te praten. Wat heeft iemand nodig om een goede afweging te maken. We hopen bij Omring in ieder geval op een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad. Zo beschermen we onze bewoners, cliënten en medewerkers en kunnen we langzaam weer terig naar normaal.”

Meerdere locaties

Ondertussen is de GGD NH op zoek naar meerdere locaties waar in grote aantallen mensen zich kunnen laten vaccineren. Nu zijn er 2 voor Noord-Holland, 1 in Alkmaar en 1 in Purmerend. Zorgpersoneel hebben vanaf afgelopen maandag de mogelijkheid om een afspraak te maken voor vaccinatie, dit kan alleen als zij een brief van hun werkgever hebben.

Reageer op dit onderwerp