WF Nieuws

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Pompoenstamp met paksoi en speklapjes

Pompoenstamp met paksoi en speklapjes

Wat eten wij vandaag: Pompoenstamp met paksoi en speklapjes Wat eten wij vandaag: Pompoenstamp met paksoi en speklapjes Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 2 el zonnebloemolie of
  • 2 el arachideolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 g pompoenen, in blokjes
  • 400 g kruimige aardappels, in blokjes
  • 400 g speklapjes, in brede repen
  • 2 el kerriepoeder
  • 0,5 el bloem
  • 2 el boter
  • 1 struik paksoi, in dunne reepjes

Instructies

  1. Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de knoflook en pompoen toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de aardappel en een snuf zout toe. Voeg zo veel water toe dat alles net onder staat en laat afgedekt 15-20 minuten garen.
  2. Meng intussen de repen speklap met zout, kerriepoeder en bloem. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en roerbak hierin het vlees op middelhoge stand goudbruin en gaar. Voeg de boter in klontjes toe en roer de aanbaksels in de pan los voor een jus.
  3. Giet de aardappels en pompoen af en stamp tot een grove puree. Schep de paksoi erdoor en verwarm nog 1 minuut al roerend op een lage stand. Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Serveer met de speklapjes en jus.

Note!

Tips: Maak ook eens zo'n stamppot van pompoen en aardappels in combinatie met geitenkaas, spinazie en stukjes zongedroogde tomaat. Ingrediënten

Reageer op dit onderwerp