Inwoners Medemblik blokkeren uit paniek bankrekening, ‘oplichters aan de deur’

MEDEMBLIK – Dinsdagavond moest de politie in actie komen omdat volgens bewoners van de Kaapstander in Medemblik twee personen mensen aan het oplichten waren door te zeggen dat zij kaarten verkochten voor het Goede Doel..

De politie hield de twee verkopers staande maar na onderzoek bleek er niets aan de hand te zijn. Woordvoerder Wendy Boudewijn zegt tegen Medemblik Actueel: ” Rond 19.45 uur kregen wij een melding vanaf de Kaapstander dat hier enkele jonge personen langs de deuren zouden gaan en kaarten voor een goed doel verkochten. Enkele bewoners vertrouwden dat niet en schakelden de politie in. Daarbij zorgden zij ervoor dat een jongen en jongedame daar bleven.

Toen mijn collega’s ter plaatse kwamen, hebben zij het verhaal van deze twee aangehoord en navraag gedaan bij het bedrijf en uitgezocht of het om een eerlijke actie te gaan. Alles bleek te kloppen en de jongeman- en dame deden hun werk en konden daarna weer hun weg vervolgen.

Er zijn dus GEEN mensen aangehouden en is ook geen sprake van oplichting.

Smaad en laster

Op Facebook circuleren al foto’s van de twee personen waarbij zij als oplichters en criminelen worden aangemerkt.. Dit kan door justitie als smaad en laster worden aangemerkt, op smaad en laster staan behalve hoge boetes ook langdurige celstraffen.

Reageer op dit onderwerp