Auto in beslag genomen bij illegale autocross

MEDEMBLIK – De politie is afgelopen zondagavond in actie gekomen toen er een melding kwam dat diverse auto’s aan het crossen waren op groenstrook waar dit niet is toegestaan. Ter plaatse aangekomen trof de politie diverse auto’s waaronder een omgebouwde caddy.

Deze caddy was omgebouwd naar een z.g.n. 45km/u auto of zoals het in de wet staat een T5-trekker en daarom vrijgesteld is van het betalen van wegenbelasting en is ook een Apk-keuring niet verplicht.

Na controle bleek dat deze auto een stuk sneller kon dan de wettelijke 45km/u en werd daarop dan ook in beslag genomen. De Officier van Justitie moet nu beslissen wat er met de auto gaat gebeuren..

Dat de inbeslagname bepaald niet in goede aarde is gevallen blijkt wel uit de vele reacties op Instagram. Zo reageert 1 persoon met : “Homo wouten wacht maar op een dag ben je aan de beurt vieze tering honden” . De politie neemt dit soort uitspraken hoog op en zal alle reacties nader gaan bekijken, en dan mogelijk actie ondernemen.

Ombouwen auto stuk moeilijker gemaakt

Voor het ombouwen van een voertuig naar een motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS) – die officieel alleen bedoeld is voor het uitvoeren van werkzaamheden – moet bij het RDW een registratieaanvraag worden ingediend. Daarin moet worden aangegeven in welke van de in totaal acht categorieën LBT- of MMBS-voertuigen het voertuig gaat vallen, schrijft rijschoolpro.nl

Vanaf 1 september 2018 moet aansluitend op deze aanvraag een verklaring van de fabrikant worden overlegd, waarin gesteld is dat het voertuig speciaal is ontworpen voor het gebruik als land- en bosbouwtrekker. Met die nieuwe regel wordt het een stuk moeilijker om een personenauto te laten ombouwen tot een 45 km/u-variant, omdat het voertuig daardoor niet meer kan worden geregistreerd in de categorieën van de LBT.

Reageer op dit onderwerp