Brandweer Wognum moet collega’s uit Blokker uit de nood helpen

BLOKKER de brandweer van blokker werd vanmorgen omstreeks 08.41 op geroepen voor een stormschade melding op de Zuiderhout in blokker.

Om op de locatie te komen moest de brandweer door een grasstrook rijden vanaf de IJsselweg waarna ze zich zelf muurvast reden en met geen enkele mogelijk meer weg konden komen, de mensen op de tankautospuit hadden eerst zelf geprobeerd om los te komen door middel van achter gelaten dakwerk onder de wielen te doen, dit gaf echter niet het gewenste resultaat waarna het hulpverleningsvoertuig van brandweer Wognum werd opgeroepen met daarop een Lier.

Het hulpverleningsvoertuig van de brandweer had de TS aardig snel bevrijdt waarna de jongens met lichte imagoschade weer terug konden naar de kazerne.

De IJsselweg is vanwege de berging enige tijd afgesloten voor het verkeer