Politie schuwt gebruik wapens niet als zij tijdens de jaarwisseling met vuurwerk worden bekogeld

WEST-FRIESLAND – Mensen die tijdens de jaarwisseling toch denken om (illegaal) vuurwerk te kunnen afsteken en daarop aangesproken worden en zich daarna tegen de agenten gaan richten kunnen rekenen op hard optreden door de politie.  Nationaal Commandant jaarwisseling Max Daniel zegt zelfs dat gebruik van wapens door de politie niet is uitgesloten als zij zich bedreigd voelen.

Volgens Daniel is er al veel agressie in Nederland richting de politie en handhavers door het vuurwerkverbod en zijn er al diverse incidenten geweest waarbij agenten en handhavers werden bekogeld met zwaar vuurwerk. Daniel meldt er ook duidelijk bij dat elke vorm van agressie richting de politie en handhavers door het OM. als poging doodslag of poging zware mishandeling zal gaan behandelen met de bijbehorende straffen. Daniel roept de ouders op om hun kinderen er van te doordringen dat er dit jaar gewoon geen vuurwerk wordt afgestoken of baldadigheid zal gaan plaatsvinden.

Vanuit de politie is er wel medeleven richting de mensen, ze zijn corona-moe, en vinden het steeds zwaarder worden om de regels vol te houden zegt Gerrit van de Kamp, voorzitter van de politievakbond tegen de NOS.

Reageer op dit onderwerp