Drechterland wil ‘Corporatiehotels’ voor verwarde mensen

DRECHTERLAND – Burgemeester Ronald Wortelboer van Drechterland is samen met zijn collega van Hollands Kroon burgemeester Mary van Gent in gesprek met de Wooncompagnie over de mogelijkheid om met z.g.n. corporatiehotels te komen waar verwarde mensen tijdelijk kunnen worden opgevangen.

Personen die uit huis zijn gezet of met psychische problemen kampen kunnen dan in een corporatiehotel onderdak vinden en begeleid worden door professioneel personeel. Beide burgemeesters willen dat er in elke gemeente een cluster van woningen komen of geschikt worden gemaakt voor begeleid wonen.

Burgemeester Mary van Gent van Hollands Kroon zegt over de plannen: “Het is van belang dat mensen met verward gedrag moeten worden begeleid naar een normaal leven en dat de integratie van zorg en veiligheid bij de aanpak van mensen met een verward gedrag onderstreept moet worden om zo naar een maatwerkvoorziening te komen.