500 Poolse uitzendkrachten werkloos door lockdown bij Action

ZWAAGDIJK-OOST – De lockdown voor alle niet essentiële winkels zoals Action is vooral voor de Poolse uitzendkrachten een harde klap. 500 Poolse uitzendkrachten die normaliter op het distributiecentrum van Action in Zwaagdijk-Oost werken zijn van de ene  op de andere dag zonder werk komen te zitten.

Action woordvoerder Frank van Rutten zegt in een reactie tegen de redactie: “In de 8 landen waarin we actief zijn werken al onze medewerkers elke dag ontzettend hard om klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Ondanks omstandigheden die het werk soms lastiger maken en waarbij de gezondheid van hen zelf en die van klanten centraal staat. Action is ook dit jaar gegroeid. We hebben in totaal 164 nieuwe winkels toegevoegd, waaronder de eerste winkels in Tsjechië, en openden we een nieuw distributiecentrum in Frankrijk.

Sterk gestegen werkgelegenheid

Daardoor is de werkgelegenheid toegenomen. Tijdens de eerste coronagolf hebben we met name grote projecten gepauzeerd waaraan mensen met een tijdelijk contract werkten, zoals consultants. Er zijn tot op heden geen banen verdwenen van medewerkers met een vast contract als gevolg van de coronapandemie, vooral door aanpassingen in het flexibele personeelsbestand te doen. Momenteel hebben we door de huidige lock-down waarbij alle winkels in Nederland gesloten zijn, in ons distributiecentrum in Zwaagdijk tijdelijk geen werk voor ongeveer 500 uitzendcontracten. De uitzendbureaus proberen deze medewerkers zo veel mogelijk bij andere logistieke centra aan werk te helpen, en zij hebben een terugkeergarantie gekregen. Zodra onze winkels in Nederland weer opengaan verwachten wij deze medewerkers snel weer te kunnen inzetten.” aldus Frank van Rutten.

De hoop is dat premier Rutte op 19 januari aanstaande met een versoepeling van de lockdown gaat komen waardoor winkels als de Action weer de deuren mogen openen.

Reageer op dit onderwerp