Skeelerbaan Wervershoof wordt Topsportbaan

Westfriese Sportexperience Groots regionaal sportpodium

WEST-FRIESLAND – Een groots regionaal sportspektakel staat komende zomer te wachten op sportpark de Westrand in Wervershoof: de Westfriese Sportexperience, georganiseerd door de stichting Westfriese Sportverkiezingen. Het coronajaar maakt geloofwaardige sportverkiezingen over 2020 nauwelijks mogelijk. Daar voor in de plaats wordt op 3 juli 2021 een uniek sportevenement gehouden. Nog niet eerder kwamen in West-Friesland zoveel sport, topsporters en talenten bijeen. Deze eerste Westfriese Sportexperience gaat een beleving worden voor héél West=Friesland

Op het riante sportcomplex in Wervershoof komt een uitgebreid scala aan sporten aan bod. Met wedstrijdjes, clinics, demonstraties en presentaties van bekende en onbekende sporten komt het enorme sport aanbod van de regio West-Friesland. Diverse regionale topsporters hebben hun medewerking al toegezegd. Bij de voorbereiding van het evenement is een opsomming gemaakt van de sporten die in onze regio worden beoefend. Het resultaat is een verbazingwekkend groots aantal. Vooral ook omdat de wat minder bekende sporten en de geheel nieuwe sporten in de spotlights worden gezet.

Welke sporten met wedstrijden, clinics en presentaties in actie te komen is afhankelijk van verenigingen en sportorganisaties. Die worden nauw betrokken bij de uitvoering van het evenement. Hun medewerking essentieel. De programmaleiding voor het evenement is momenteel volop in voorbereiding, in de hoop dat het vaccinatieprogramma in de zomer zo ver gevorderd is, dat deze eerste Westfriese Sportexperience kan doorgaan.

Reageer op dit onderwerp