Action en de Wibra mogen deuren niet openen, kabinet grijpt in

WEST-FRIESLAND – Dit melden bronnen rondom het kabinet aan het AD.  Het kabinet is nu bezig om een formulering te maken waardoor deze winkels de deuren weer moeten sluiten.

Toen woensdagochtend bekend werd dat zowel Action als de Wibra de deuren weer gingen openen ontstond er in Nederland een felle discussie over deze acties van de Action en de Wibra, velen spraken er grote schande van en anderen vonden dat gewoon de rest van de winkels ook maar weer open moesten inclusief de horeca.

Er is door de Rijksoverheid een grens ingesteld dat een winkel 30% van haar omzet moet halen uit essentiële goederen zoals wc-papier en hygiënische producten. De Action en de Wibra hadden dus het plan om enkel deze producten te gaan aanbieden. Action liet eerder vandaag al weten dat zij 40% van hun omzet halen uit essentiële producten.

Update: Het kabinet heeft zojuist besloten dat winkels 70% van hun omzet uit essentiële producten moeten halen, dan mogen ze open blijven, voorheen was dit 30%

Reageer op dit onderwerp