Wat eten wij vandaag: Enchilada’s met bruine bonen

Enchiladas met bruine bonen

Wat eten wij vandaag: Enchilada’s met bruine bonen Wat eten wij vandaag: Enchilada’s met bruine bonen
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingredi├źnten

  • 3 tomaten, in blokjes
  • 1 rode peper, grof gehakt
  • 6 el zonnebloemolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 tl komijnpoeder (djinten)
  • 1 blik bruine bonen, uitgelekt
  • 8 kleine tortillawraps
  • 75 g feta, verkruimeld
  • 0,5 bosje koriander, grof gehakt

Instructies

  1. Pureer de tomaten met de rode peper en kook deze saus vervolgens circa 15 minuten op middelhoge stand. Verhit intussen 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui 5 minuten.
  2. Voeg de knoflook en komijn toe en bak 1 minuut mee. Voeg de bonen met 150 ml water toe, verwarm 1 minuut en pureer het bonenmengsel grof.
  3. Doop de tortillawraps in de tomatensaus zodat ze aan beide kanten helemaal bedekt zijn. Verhit de rest van de olie en bak hierin de tortilla’s aan beide kanten circa 15 seconden op middelhoge stand.
  4. Herhaal met de rest van de tortilla’s. Beleg de tortilla’s met de bonenpuree en rol ze op. Bestrooi met de feta en koriander.

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.