Open Tafels in De Weere

DE WEERE – Op 10 december j.l.  hebben diverse gastadressen hun deur opengezet voor 2 gasten. Dit initiatief is ontwikkeld door de werkgroep van “Lekker te Gast” in De Weere. Dit is een eetproject, dat al 4 jaar draait met vrijwilligers, sponsoren en de familie  op ‘t Veld in Café ’t Centrum.

Anne de Bruin-v.d.Graaf: “Doelstelling is om de onderlinge verbinding in het dorp te stimuleren. Nadat in maart dit eetproject stilviel door…u weet wel,  nu dus dit initiatief. We hebben  huis-aan-huis een folder verspreid ter informatie. Best spannend om met “vreemden”  aan tafel te zitten, want de gasten en gastadressen worden door de werkgroep gekoppeld. Het gastadres verzorgt de drankjes, het voorgerecht en het nagerecht. Het hoofdgerecht werd geleverd door café ‘t Centrum, die sinds maart een bezorgdienst hebben opgezet van maaltijden.

De ervaringen zijn divers: van  gezellig om samen te eten, fijn om in een kleine setting contact te hebben met elkaar, een onverwacht persoonlijk gesprek met diepgang tot een kleine dienst van gastvrijheid voor elkaar. Kortom voor herhaling vatbaar.

Nieuwe dingen moeten eerst altijd even wortel schieten. Met een twintigtal deelnemers is dit een mooi begin. Het smaakt naar meer. Dus dit initiatief wordt vervolgd in het nieuwe jaar, aldus Anne de Bruin – v.d. Graaf

Reageer op dit onderwerp