Copernicus Midwinterfestival wordt inspirerende afsluiting van 2020

HOORN – Nog even en dan is het kerstvakantie, een moment waar veel leerlingen en medewerkers van Copernicus SG naar uitkijken. Na de hectische maanden die achter hen liggen, is het tijd voor bezinning, rust en samenzijn in klein gezelschap. Voor het echter zover is, wordt 2020 op de Copernicus afgesloten met de eerste editie van het Midwinterfestival.

,,Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 december staat alles in het teken van inspirerende workshops en activiteiten,” zegt Suzan Vermeulen van het Copernicus SG tegen de redactie. “De leerlingen kunnen deelnemen aan een filmfestival, theatervoorstellingen, sportactiviteiten, een workshop stijldansen, trui versieren, een boekenclub, een PlayStationtoernooi, een pubquiz, een debat- of filosofieworkshop en zelfs een reanimatiecursus.

De workshops worden verzorgd door medewerkers en docenten van de school. Op deze manier maken de leerlingen met elkaar en hun docenten, in een ongedwongen sfeer, kennis met uiteenlopende thema’s. Daarbij is plezierig samenzijn net zo belangrijk als de inhoud van de workshops. Op maandag en dinsdag staan er foodtrucks op het terrein, waar de leerlingen allerlei heerlijkheden kunnen proeven.

Natuurlijk allemaal met inachtneming van de maatregelen van het RIVM. Directeur Pol Hinke: ‘We maken er een prachtige week van en sluiten op deze manier dit vreemde kalender jaar op positieve wijze af. Ook doen we energie op, om straks samen met alle medewerkers én leerlingen ook de tweede helft van dit onvoorspelbare schooljaar goed te laten verlopen!

Reageer op dit onderwerp