Daling aantal coronabesmettingen door lockdown Horeca te stoppen

WEST-FRIESLAND – Er gloort hoop voor de horeca nu uit een analyse van het RIVM dat is gemaakt in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat blijkt dat het openen van de horeca er voor zal zorgen dat het aantal besmettingen eerder zal dalen dan verder zal stijgen.

Het rapport zal vandaag worden aangeboden aan minister Wiebes en staatssecretaris Mona Keijzer en zal worden meegenomen in de vergadering van vandaag over mogelijke verlichtingen of verzwaring van de coronamaatregelen. Vanavond om 19:00 uur zal premier Mark Rutte en minister de Jong een persconferentie hier over gaan geven.

Uit het rapport blijkt dat het R-getal na de sluiting van de horeca niet lager is geworden maar zelfs is gestegen. Het RIVM zegt in haar analyse dat thuisbezoek van vrienden, kennissen en familie een belangrijke besmettingsbron is, ruim 20% van de besmettingen komt vanuit de thuissituatie.

Reageer op dit onderwerp