Clubs uit Koggenland halen € 16077 op met Grote Clubactie 2020

KOGGENLAND – Ruim 300.000 verkopers zetten zich de afgelopen maanden in om loten te verkopen tijdens de Grote Clubactie. In Koggenland lukte het verenigingen om in totaal € 16077 op te halen. Landelijk deden zo’n 5.300 verenigingen mee met de Grote Clubactie. Samen haalden zij dik 9,5 miljoen euro op door meer dan 3 miljoen loten te verkopen. De deelnemende clubs verbreken hiermee alle records.

Dit jaar deden in Koggenland de volgende clubs mee en zij haalden de volgende bedragen op. Hiervan gaat 80% naar de club!

Avenhorn   RK SV Eendracht Doet Overwinnen €2964,

Kwiek 78 €489,

Rederijkerskamer Elena €63

De Goorn   EDO Gymvereniging De Goorn €2223,

WVS90 €165

Ursem   DWSV Ursem €2100,

Judo- en Jiujitsuvereniging Ursem €228

Berkhout   Voetbalvereniging Berkhout €1587,

Kolfvereniging De Ridder St. Joris €456,

G.V. Olympia €402,

Muziek vereniging Volharding €225

Obdam   Sportvereniging Victoria Obdam Handbal €1500,

Victor gymsport vereniging Obdam €1500

Spierdijk   Handbalvereniging St. George €1350
Zuidermeer   Stichting Rebellenclub Zuidermeer €675
Hensbroek   IJsclub Hensbroek €150

Meer clubs dan vorig jaar
“Dit is de grootste opbrengst in de 48-jarige geschiedenis van de Nationale Grote Clubactie.” Directeur Frank Molkenboer kan zijn geluk niet op: “Ik ben supertrots dat iedereen zo zijn best heeft gedaan. Juist in deze moeilijke tijden is dit soort saamhorigheid belangrijk.” De afgelopen jaren daalde het aantal clubs dat deelnam aan de Grote Clubactie. Die trend is volgens Molkenboer nu “krachtig doorbroken”. Dit jaar doen er zelfs weer meer clubs mee dan vorig jaar. “Dit laat zien dat de loterij nog steeds springlevend is. En dat is fijn, want ook in de toekomst hebben verenigingen onze loterij keihard nodig om financieel gezond te blijven.”

De Grote Clubactie op volle kracht online
Verkopers gingen dit jaar nog steeds ‘ouderwets’ langs de deuren, waarbij voldoende afstand werd bewaard. Daarnaast werden vanwege de coronacrisis krachtige nieuwe online middelen ingezet. Zo kon de verkoop volledig coronaproof doorgaan. Met succes, in totaal werden 3.173.719 loten verkocht, waarvan maar liefst 1,2 miljoen loten online. De verkopers bleken digitaal enorm creatief: QR-codes, e-mail, social media en WhatsApp werden ingezet om loten te verkopen. Duizenden video’s werden online gedeeld om familie en vrienden aan te zetten tot het kopen van een lot of anderen te enthousiasmeren. Voor het eerst gebeurde dit ook via TikTok. Kinderen deelden talloze filmpjes met de hashtag #groteclubactie.

Vereniging gesteund?
Niet alleen voor de deelnemende clubs, ook voor alle mensen die een lot hebben gekocht, is het een bijzonder jaar. Er zijn dit jaar namelijk veel meer prijzen te winnen en de prijzenpot is aanzienlijk verhoogd. De winkans is dit jaar zelfs 1 op 10. Check uw lot(en) vanaf 10 december via de lotchecker op clubactie.nl om te kijken of er een prijs op is gevallen.

Reageer op dit onderwerp