Medemblik komt sportverenigingen tegemoet door kwijtschelding huren

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik heeft vanwege de coronacrisis al voor ruim 26.000 euro aan huur kwijtgescholden aan sportverenigingen. Om dit gat te dichten heeft de gemeente Medemblik op haar beurt bij het Rijk aangeklopt voor de Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodatie Covid-19 regeling.

Medemblik heeft in augustus en september actief de sportverenigingen aangeschreven en ook contact gezocht met commerciële exploitanten om op deze regeling te wijzen en de huren (gedeeltelijk) kwijt te schelden voor sportverenigingen.

Het Rijk heeft een bedrag van ruim 89 miljoen euro beschikbaar gesteld om accommodatieverhuurders tegemoet te komen. Dit bedrag zal naar rato verdeeld worden over de gemeenten mocht het aangevraagde bedrag het totale bedrag overschrijden.

Reageer op dit onderwerp