Wat eten wij vandaag: Zoete aardappel-spruitjesstamppot met chorizo

Wat eten wij vandaag: Zoete aardappel-spruitjesstamppot met chorizo

Wat eten wij vandaag: Zoete aardappel-spruitjesstamppot met chorizo Wat eten wij vandaag: Zoete aardappel-spruitjesstamppot met chorizo
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 1200 g zoete aardappels
  • 800 g spruitjes, schoongemaakt
  • peper en zout
  • 300 g chorizo
  • 1 ui
  • 130 g verse roomkaas met kruiden

Instructies

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine stukken. Leg ze met de spruitjes in een grote pan en zet ze net onder water. Voeg eventueel wat zout toe. Breng aan de kook en laat de aardappelen en spruitjes in 10 – 15 minuten gaar worden. Prik met een vork in de zoete aardappelen en spruitjes. Als ze zacht zijn, zijn ze klaar. Afgieten en fijnstampen.
  2. Snijd in de tussentijd de chorizo in kleine stukjes. Bak ze in een droge koekenpan in een paar minuten, op een matig vuur zachtjes, knapperig. Geregeld omscheppen. Schep de stukjes chorizo uit de pan.
  3. Pel en snipper de ui en bak de ui in de koekenpan met het vet van de chorizo 3 minuten al omscheppende, op een vrij hoog vuur. Schep de ui, de helft van de chorizo en de verse roomkaas door de zoete aardappel- en spruitjesstamppot. Nog even doorwarmen.
  4. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 borden en strooi de rest van de chorizo erover.

Opmerkingen

Tips: Gebruik i.p.v. spruitjes, groene kool. I.p.v. verse roomkaas kun je ook geitenkaas of camembert gebruiken. Voor een vegetarische variant kun je de chorizo weglaten, de ui in olijfolie bakken en gehakte gemengde noten toevoegen. Maak de stamppot van te voren, schep in een ovenschaal, bestrooi met geraspte kaas en warm de schotel op in een hete oven (ca. 190°C) 25 - 30 minuten.

Reageer op dit onderwerp