Politie zoekt getuigen ongeval Enkhuizen, jongen(8) gewond bestuurder rijdt door

ENKHUIZEN – Zaterdagavond omstreeks half negen is op de Boendersveld in Enkhuizen een jongen van 8 jaar aangereden. De veroorzaker vluchtte vervolgens. De automobilist stopte niet en reed direct weg na het ongeval, bij het wegrijden reed de automobilist nog tegen een auto. Het jongetje bleef vervolgens gewond achter en werd uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht.

Politie gaat onderzoeken om te achterhalen wat voor auto het betreft. Er is een Peugeot-wieldop gevonden. Er zal een uitgebreid forensisch onderzoek plaatsvinden. De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844 of als u liever anoniem wilt reageren via 0800-7000

Wegrijden van een plaats van ongeval is een misdrijf en zal ook daarom door de rechter worden afgehandeld.

Maximumstraf verlaten plaats verkeersongeval

Naar wettelijke omschrijving kan er voor het verlaten van de plaats van het verkeersongeval maximaal 3 maanden hechtenis worden opgelegd of een geldboete van de tweede categorie (€ 3.800,00).

Ontzegging van de rijbevoegdheid (OBM)

Als bijkomende straf kan de rechter een ontzegging van de rijbevoegdheid opleggen.  De maximale duur van de ontzegging van de rijbevoegdheid bedraagt 5 jaren. Bij recidive is de maximale duur 10 jaren.

Reageer op dit onderwerp