‘Sinterklaas een handje helpen’, al 5 jaar in actie voor kinderen

ENKHUIZEN – Mensen die leven van een minimum inkomen, mensen die in de schuldsanering zitten, de groep  mensen die gewoon zo weinig inkomen hebben dat Sinterklaas er bij in schiet voor de kinderen. Deze groep mensen was voor Tessa van der Krogt en Lydia van Dijk de aanleiding om te starten met ‘Sinterklaas een Handje Helpen.’

Tessa vertelt tegen de redactie: “Vijf jaar geleden heb ik sinterklaas een handje helpen op gezet om gezinnen die het financieel niet breed hebben en tussen wal en schip vallen bij andere instanties/organisaties, hulp te bieden. ” Want ieder kind verdiend de sint” Er zijn ouders die hun kind vertellen dat de Sint niet bestaat omdat ze dit gewoonweg niet kunnen betalen. Dit vond ik schrijnend en daar wilde ik wat aan doen.

Met behulp van de papieren media en de Facebookpagina ‘Sinterklaas een Handje Helpen‘ vroeg Tessa om donaties om voor de kinderen van deze gezinnen mooie cadeaus te kunnen kopen.”Bij ons hoef je geen bewijs van schuldsanering of andere zaken aan te tonen. Wij gaan ervan uit dat iedereen die zich aanmeld deze hulp ook echt nodig heeft,” volgens Tessa

Samen met haar moeder Yvonne Helms. zus Romy van der Krogt en de vriend van Tessa Robin Knijn organiseren zij ieder jaar deze inzameling, en door deze actie kunnen zij elk jaar rond de 50 kinderen helpen.

Door de hulp van Lydia van Dijk 82 (Enkhuizen) die haar kroeg beschikbaar stelt om, om te toveren tot een speelgoed winkel, kunnen ouders zelf hun cadeaus uitzoeken. Dit is bewust gekozen om hen zelf te laten winkelen voor hun kinderen en dit naar smaak uit te zoeken.  Ze gaan met tassen vol speelgoed én snoepgoed de deur uit en zijn erg dankbaar. Deze mensen melden zich ieder jaar dan ook weer aan.

Verder zijn er veel bedrijven en inwoners van Enkhuizen en omstreken die zich ieder jaar weer inzetten door de doneren.  Wij zoeken dan ook nog steeds donaties in de vorm van (let op: nieuw)speelgoed, gelddonaties of snoepgoed. Daarnaast zijn we nog steeds opzoek naar mensen die het financieel niet breed hebben of door corona tijd financieel onzeker zijn,” besluit Tessa tegen de redactie..

Reageer op dit onderwerp