Schouwburg Het Park kijkt positief vooruit naar 2021

HOORN – Na ‘licht uit’, volgt volgens de theateruitdrukking uiteindelijk altijd ‘spot aan’. Ondanks dat Schouwburg Het Park opnieuw gesloten is, is er vertrouwen in de toekomst. Daarom start maandag 30 november de kaartverkoop voor de voorstellingen in januari en februari.

Sinds half oktober zijn de lichten van Schouwburg Het Park opnieuw gedoofd. Begin oktober kreeg het theater nog ontheffing van de Veiligheidsregio om open te blijven voor 200 bezoekers per voorstelling, gezien alles tot in de puntjes coronaproof geregeld was. Echter, na de persconferentie van 13 oktober mochten er per avond nog maar 30 bezoekers toegelaten worden. Schouwburgdirecteur Roel Vente: “Met het oog op het beperken van sociale contacten en de reisbewegingen van zowel bezoekers als personeel en artiesten, besloten wij daarom tot onze spijt de deuren wederom volledig te sluiten.”

Achter de schermen wordt opnieuw hard gewerkt aan het verplaatsen van voorstellingen. Naast de voorstellingen t/m medio december, wordt ook een deel van de voorstellingen die al eerder verschoven zijn naar 2021 opnieuw verplaatst of geannuleerd. “Het blijkt helaas niet voor alle gezelschappen haalbaar om binnen de coronabeperkingen te spelen. Gelukkig zijn er ook voorstellingen die juist meerdere keren op een avond komen spelen. Uiteraard doen we er alles aan om onze bezoekers hier zo goed mogelijk over te informeren,” aldus Vente.

Nieuwe voorstellingen in verkoop
Hoe de nabije toekomst er uit ziet, is nog onzeker. De schouwburg anticipeert op de richtlijnen en maatregelen die door het kabinet en het RIVM opgesteld worden. Toch is er vertrouwen. Vente: “Tot half oktober zagen we hoe fijn mensen het vinden om een avondje uit te gaan: even genieten van een mooi concert of lachen bij een goede cabaretier. Zodra het mogelijk is, gaan onze deuren weer open. In theater weten we: na licht uit, volgt uiteindelijk altijd spot aan.

Daarom start maandag 30 november om 12.00 uur de kaartverkoop voor voorstellingen die in januari en februari in het theater staan. Een deel van deze voorstellingen is doorgeschoven uit vorig seizoen, zoals Henk Poort, RUGMAG, Tis Hier Geen Hotel, André Kuipers en Erik van Muiswinkel. Hier zijn nog kaarten voor beschikbaar. Daarnaast gaat er een aantal gloednieuwe voorstellingen in de verkoop, waaronder Freek de Jonge, André Manuel, Sjors van der Panne en De Waanzinnige Boomhut.

Kaarten kunnen los worden gekocht en uiteraard geldt in deze coronaperiode dat kaarten kosteloos teruggebracht kunnen worden tot 8 uur voor aanvang van de voorstelling. Kijk voor alle voorstellingen op www.hetpark.nl.

Reageer op dit onderwerp