Provinciale steun voor Cool en Museum BroekerVeiling

LANGEDIJK – Cool Kunst en Cultuur kan rekenen op een bijdrage van 248.950 euro uit het provinciaal noodfonds voor culturele instellingen dat eerder dit jaar is opgericht. Voor Museum BroekerVeiling is er een provinciale bijdrage van 153.860 euro. Ook de Heerhugowaardse vestiging van Bibliotheek Kennemerwaard krijgt 2.181 euro uit het noodfonds.

De nood in de culturele sector is hoog, als gevolg van de maatregelen die zijn genomen om het coronavirus te bestrijden. De provincie Noord-Holland heeft voor de zomer een noodfonds opgericht, ter grootte van 10 miljoen euro, waarmee culturele instellingen kunnen worden ondersteund. De gemeenten Langedijk en Heerhugowaard hebben op basis van de voorwaarden die zijn gekoppeld aan dat noodfonds, Cool Kunst en Cultuur en Museum BroekerVeiling voorgedragen voor steun. Eén van de voorwaarde was dat de provincie 65% van de steun toezegt, als de gemeente zelf 35% van de steun kan bijdragen.

Cultuurwethouders Does en Langedijk zijn blij met de toezegging van de provincie: “We hebben in Noord-Holland een sterke aanbod van cultuur in de breedste zin van het woord. Met de steun van de provincie en het corona steunfonds van onze gemeenten bieden we deze en andere instellingen de steun die nu zo hard nodig is.

Met het noodfonds steunen de provincie Noord-Holland en de gemeenten de culturele instellingen in Noord-Holland in totaal met ruim 11 miljoen euro. Het geld wordt verdeeld onder 35 musea, zeventien (pop) podia, zeven bibliotheken, zes festivals en 35 andere culturele instellingen. Een restantbedrag van 3,5 miljoen blijft beschikbaar voor 2021.

Reageer op dit onderwerp