‘Drugs en evenementen’ is probleem zegt minister en wil daarom strengere regels

WEST-FRIESLAND – Minister Grappenhaus gaat met de burgemeesters in overleg om er voor te zorgen dat de voorwaarden en regels die nu aan (muziek)evenementen worden opgelegd veel strenger gaan worden. De minister wil dit omdat uit onderzoek van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) naar voren is gekomen dat drugsgebruik tijdens evenementen uit de handen loopt.

De minister laat verder weten dat er meer inzicht en overzicht nodig is over de combinatie(s) van preventieve en handhavende maatregelen die aantoonbaar leiden tot een afname van de hoeveelheid drugs die bezoekers van evenementen aanwezig hebben.

Grappenhaus: “Ik ga daarom met gemeenten in gesprek over mogelijkheden om de effectiviteit van hun beleid vast te stellen en dit waar mogelijk te verbeteren, eventueel met ondersteunend landelijk beleid. Bij de vervolgstappen op dit onderwerp houd ik rekening met de omstandigheid dat als gevolg van de coronacrisis er momenteel –en zeker nog enige tijd– geen evenementen mogelijk zijn en deze situatie nog zeker enige tijd zal voortduren.”

Minister Grappenhaus wil de Tweede Kamer nog voor de lente van 2021 informeren over de uitkomst van het overleg met de burgemeesters.

Reageer op dit onderwerp