VVD wil actie college tegen hogere afvalstoffenheffing 2021

MEDEMBLIK – HVC gaat in 2021 haar tarieven wederom verhogen, dit is tegen het zere been van de VVD fractie in Medemblik. Zij wil dan ook dat het college een beroep gaat doen op de Voorziening Afvalstoffenheffing om het tarief met maximaal het inflatiepercentage te laten stijgen.

In een brief aan het college schrijft Dirk Steltenpool van de VVD: “De voorziening afvalstoffenheffing staat in de begroting voor de komende jaren op ongeveer 1 miljoen euro. Mij is echter op een vraag hierover medegedeeld dat hiervan nog ongeveer 500.000 euro vanaf moet wegens de korting op d afvalstoffenheffing over 2020. Om een goed inzicht te krijgen in de hoogte van de afvalstoffenheffing voor 2021 moet duidelijk zijn of het nieuwe tarief van HVC voor 2021 hierin nog verandering in brengt. Immers de lage olieprijs kan de opbrengst van plastic flink lager stellen.”

Steltenpool wil daarom van het college weten voor hoeveel euro’s er een beroep op deze voorziening moet worden gedaan om de afvalstoffenheffing met enkel het inflatiepercentage te laten stijgen.

Reageer op dit onderwerp