Wat eten wij vandaag: Stamppot rauwe andijvie

Stamppot rauwe andijvie

Wat eten wij vandaag: Stamppot rauwe andijvie Wat eten wij vandaag: Stamppot rauwe andijvie
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 1200 g kruimige aardappels
  • 30 g verse peterselie
  • 150 g pinda’s
  • 125 g blauwe kazen
  • 200 ml warme melk
  • 25 g boter
  • 600 g andijvie, panklaar

Instructies

  1. Snijd de aardappelen in gelijke stukken.
  2. Kook ze in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
  3. Hak de peterselie fijn.
  4. Hak de pinda’s grof en verkruimel de kaas.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  6. Voeg de melk (of het kookvocht), de boter, de peterselie en de rauwe andijvie toe.
  7. Schep de helft van de pinda’s en de kaas door de stamppot, verdeel over 4 borden en bestrooi met de rest van de pinda’s en verkruimelde kaas.

Reageer op dit onderwerp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.