West-Friesland weer in gedeeltelijke lockdown, kabinet denkt na over nog strengere maatregelen

WEST-FRIESLAND – Bronnen rondom het kabinet in Den Haag vertelden zondagavond dat het kabinet de teugels nog strakker gaat aantrekken omdat de daling van het aantal coronabesmettingen niet snel genoeg naar beneden gaat. Zo gaan mogelijk de theaters, musea en bioscopen twee weken op slot, ook de middelbare scholen gaan vrijwel zeker weer op slot omdat het vrijwel niet mogelijk is de regels te handhaven op de scholen en de leerkrachten al weken roepen om een lockdown.

Daarnaast denkt het kabinet ook na over hoe zij reizen naar het buitenland kunnen ontmoedigen. Binnenkort begint het wintersportseizoen weer en gaan de Nederlanders weer massaal op wintersport, al zal Oostenrijk dit jaar minder in trek zijn vanwege de lockdown die daar afgelopen weekend weer is ingevoerd.

Lichte daling aantal besmettingsgevallen

Er is wel een lichte daling te zien wat het aantal dagelijkse nieuwe gevallen van coronabesmettingen betreft maar deze daling gaat niet snel genoeg. De nieuwe cijfers zorgen wel voor enige positiviteit bij het kabinet maar besluiten pas vandaag of dinsdagochtend over de nieuwe maatregelen, volgens de bronnen rondom het kabinet.

De afgelopen week werd bij 177 inwoners van de gemeente Medemblik het coronavirus aangetroffen, moest 1 inwoner van de gemeente Medemblik worden opgenomen in het ziekenhuis. In Opmeer werden 44 mensen de afgelopen week positief getest op het coronavirus, Koggenland telde 88 nieuwe gevallen van coronabesmettingen, moest er 1 inwoner worden opgenomen in het ziekenhuis, Hoorn telde 278 nieuwe besmettingsgevallen, moesten 2 inwoners worden opgenomen in het ziekenhuis en viel er 1 dode te betreuren aan de gevolgen van het coronavirus, Drechterland telde 71 nieuwe besmettingsgevallen, Stede Broec telde 82 nieuwe besmettingsgevallen en in Enkhuizen werden 66 mensen positief getest op het coronavirus.

Dinsdagavond om 19:00 uur is er weer een persconferentie.

Reageer op dit onderwerp