Andijkse Irene Schouten zesde op de 1500 meter NK Afstanden

ANDIJK – In schaatstempel Thialf in Heerenveen wordt dit weekend het NK Afstanden verreden. Vandaag stond voor de vrouwen de 1500 meter op de agenda, met o.a. Irene Schouten. In een meer dan keurige 1:57.68 heeft Irene Schouten op de 1500 meter de zesde plaats voor zich opgeëist. Irene moest in de 4e rit tegen Lotte van Beek schaatsen en deze rit won ze met ruime voorsprong, van Beek kwam in 2:00.50 over de finish.

Nederlands kampioene werd zoals verwacht Jorien ter Mors die na haar operatie weer de weg terug heeft gevonden naar de top van de schaatswereld, zij kwam 1:55.50 over de finish voor de nr. 2 Antoinette de Jong die in 1:55.98 over de finish kwam en voor de nr. 3 Melissa Wijfje die in 1:56.66 over de finish kwam.

Reageer op dit onderwerp