WF Nieuws
Foto: Connexxion
Foto: Connexxion

Connexxion opent weer de voordeuren voor haar reizigers

WEST-FRIESLAND – Connexxion heeft haar bussen aangepast naar de huidige eisen door de coronacrisis, hierdoor is het niet langer noodzakelijk om via de achterdeur de bussen te betreden maar kunnen de busreizigers gewoon via de deur bij de chauffeur naar binnen.

Door de voordeur weer te openen is ook de mogelijkheid om een kaartje te kopen weer mogelijk. Vanaf 2 november kunnen de busreizigers in Noord-Holland Noord hier weer gebruik van maken. Wel heeft Connexxion nog de strenge coronamaatregelen in de bus zelf. Zo is het verplicht om altijd door de midden- of achterdeur uit te stappen.

Schermen bij de chauffeurscabine, goede ventilatie en regelmatige schoonmaak verkleinen de kans op blootstelling aan het coronavirus in het OV in vergelijking met de huidige situatie, waarbij reizigers alleen door de achterdeuren moeten in- en uitstappen. Daarmee vormt het voor de buschauffeurs en trambestuurders een beter alternatief dan een gesloten voordeur.

Vervoerbewijs kopen

Je kunt dus weer een kaartje kopen tegen het reguliere tarief bij de chauffeur. In Haarlem-IJmond is dit in een gedeelte van de voertuigen nog niet mogelijk. In deze bussen is het mogelijk om een barcode te scannen en zo online een los ritkaartje aan te schaffen.

Kinderen reizen niet meer gratis mee

Dit betekent ook dat kinderen tot en met 11 jaar niet meer gratis mogen meereizen vanaf de datum dat de voordeur geopend is. Voor deze kinderen kan een Kids Dagkaart voor € 1,00 worden aangeschaft bij de chauffeur.

Online vervoersbewijs kopen

Daarnaast kun je ook online een vervoersbewijs blijven aanschaffen. Hieronder vind je het ritkaartje.
Ga naar alle e-tickets

Reageer op dit onderwerp