Mora haalt deel van de kipnuggets en kipfingers terug

WEST-FRIESLAND – Mora heeft besloten om een gedeelte van Mora Kipnuggets uit de markt te halen. Door een fout in de productie zijn Mora Kipfingers per ongeluk ingepakt in verpakkingsmateriaal van Mora Kipnuggets. Hierdoor staan de allergenen MELK en SELDERIJ die verwerkt zijn in Mora Kipfingers, niet vermeld op de ingrediëntendeclaratie op de verpakking.

Bij consumptie door mensen met een melk- of selderij-allergie levert dit een gevaar op voor de gezondheid. Mora heeft dan ook besloten om deze partij uit de markt te halen. Het gaat om de verpakking Mora Kipnuggets (zie bijgaande afbeelding) met lotcode 0285 en THT-datum 10-2021. De lotcode is vermeld aan de bovenzijde van de verpakking. De betreffende verpakkingen waren alleen te koop bij desupermarkten Hoogvliet, Plus, Deen en Vomar. Alle andere supermarkten hadden deze specifieke verpakkingen niet in hun schap. Ook alle andere Mora Kipnuggets verpakkingen, anders dan de genoemde verpakking, bevatten dit risico niet en kunnen veilig geconsumeerd worden.

Actie voor de consument

Mora adviseert mensen met een melk- en/of selderij-allergie deze producten niet op te eten. Mensen zonder deze allergieën kunnen deze producten zonder problemen veilig eten. Mora verzoekt consumenten die in het bezit zijn van deze verpakking Mora Kipnuggets om de genoemde lotcode uit de verpakking te knippen en deze op te sturen naar Mora onder vermelding van naam, adres, IBAN rekeningnummer en ten naam stelling van deze rekening.

Zij ontvangen het aankoopbedrag incl. portokosten terug. Het adres is: Mora Consumentenservice, Antwoordnummer 65013, 5000 VH Tilburg Mora stelt hoge eisen aan de veiligheid en kwaliteit van haar producten en biedt dan ook haar excuses aan voor dit ongemak. Mora zegt alle mogelijke maatregelen te nemen om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen.

Voor vragen kunnen consumenten contact opnemen met de Mora Consumentenservice via het nummer 0800-2356672 of via info@mora.nl

 

Reageer op dit onderwerp