Lockdown en avondklok, kabinet denkt na over nog strengere maatregelen

WEST-FRIESLAND – Nieuwe maatregelen zullen er morgenavond nog niet bekend worden gemaakt, het is nog maar de vraag of er een persconferentie komt, maar bronnen rondom de regering in Den Haag laten weten dat het kabinet zinspeelt op zeer strenge maatregelen omdat er nog steeds grote groepen mensen zijn die zich niets van de huidige maatregelen aantrekken.

Afgelopen weekend werden er weer op diverse plaatsen in ons land illegale party’s gehouden en door de politie stopgezet. Het kabinet overlegt vandaag weer verder met haar adviseurs en experts.

Een paar van de zeer strenge maatregelen zijn o.a. een totale lockdown, die  wij nog niet eerder in Nederland hebben gehad en een avondklok, tussen 21:00 en 06:00 uur mag er niemand meer naar buiten die daar niets te zoeken heeft, enkel mensen met een vitaal beroep die naar hun werk moeten mogen dan nog naar buiten.

Verder gaan dan alle winkels ook sluiten op vitale winkels als supermarkten na, deze blijven onder strenge voorwaarden open. Het kabinet wil nu nog niet de zware beslissing nemen, zij wacht af wat de expert vertellen en of het kantelpunt van het aantal besmettingen is gekomen.  De laatste paar dagen zijn er dagelijks meer dan 10.000 nieuwe besmettingsgevallen erbij gekomen en neemt het aantal mensen op IC’s ook snel toe en ook de oversterfte door corona neemt weer toe.

Mocht er een totale lockdown komen dat volgt Nederland landen als Wales en Ierland waar al een lockdown is.. Over een eventuele noodtoestand uitroepen wil het kabinet helemaal niet nadenken, het kabinet blijft hameren om je gezonde verstand te gebruiken.

In West-Friesland zijn de afgelopen zeven dagen 592 mensen positief getest op corona, wat relatief gezien 312.6 per 1000.000 inwoners is. Drie patiënten zijn overleden aan de gevolgen van corona en 2 patiënten moesten worden opgenomen in het ziekenhuis.