Wat zijn de beste aandelen van 2020?

Wanneer je gaat beleggen ben je natuurlijk altijd op zoek naar de beste aandelen. Je wilt natuurlijk je geld ergens goed in gaan investeren en je wilt hier natuurlijk winst opmaken. Maar wat zijn nou de beste aandelen van 2020?

Tip: wanneer je het meeste uit je belegging wilt halen, dan is het slim om de aandelen bij een goedkope provider te kopen. In het artikel over het kopen van aandelen leer je hoe je dit het beste doet.

Welke aandelen kan je het beste kopen in 2020?

Het vinden van de beste aandelen is niet altijd makkelijk en daarom is het wel zo fijn dat je ergens kan lezen wat de beste aandelen zijn van 2020. Wanneer je namelijk al weet wat de beste aandelen voor 2020 zijn, wordt het een stuk makkelijker om de juiste aandelen te kopen en hier in te gaan beleggen.

Wanneer je in 2020 je aandelen wilt gaan kopen als belegger, kan je er het beste voor kiezen om Nederlandse aandelen te kopen. Al lijkt het misschien dat de Britse aandelen er wel wat beter uitzien, maar dit is eigenlijk alleen maar interessant voor buitenlandse beursgenoten. De beste keuze is dan toch om te gaan beleggen in de Nederlandse aandelen.

Nog steeds aandelen aanschaffen tijdens coronacrisis?

Door de uitbraak van het coronavirus is het natuurlijk allemaal een beetje anders geworden en is het logisch dat er veel twijfel zou zijn of het wel verstandig is om te gaan beleggen in aandelen. Het coronavirus heeft er natuurlijk voor gezorgd dat veel bedrijven deels of helemaal platliggen. Dit zorgt dus voor minder productie en natuurlijk minder omzet en dus dalen de koersen ook. Je zou dan zeggen dat je juist nu de aandelen moet gaan kopen omdat het weer gaat stijgen, maar dat is niet het geval.

Uiteraard zijn er wel een aantal sectoren die het wel erg goed doen en daarom kan je in deze bedrijven natuurlijk wel gewoon aandelen kopen. Het kopen van bijvoorbeeld aandelen in de technologie branche of de consumentengoederen, is zeker een verstandige keuze.

Welke aandelen kan je het beste kopen?

Aandelen kopen in Apple is in 2020 een verstandige keuze. Apple is namelijk een sterk merk en is al jaren één van de meest waardevolle beursgenoteerde bedrijven ter wereld. Het bedrijven heeft dan ook al echt enorme winsten gehaald en daarom zeker een goed bedrijf om aandelen in te gaan kopen.

Ook één van de bekende bedrijven waar veel aandelen in gekocht worden is Shell. Dit bedrijf is uitgegroeid tot een wereldconcern en verdient miljarden aan de winning van gas en olie. Shell is dan ook het grootste beursgenoteerde bedrijf van Nederland. Shell is dus een absoluut winstgeven bedrijf, maar toch zakt de laatste jaren de olieprijs wel.

Bovenstaande bedrijven zijn dus grote bedrijven die winstgevend zijn en waar het zeker verstandig in zou zijn om aandelen in te kopen. Uiteraard kan niemand beslissen waar jij aandelen in moet kopen. Wanneer je er genoeg verstand van hebt en weet waar je op moet letten, kan je de keuze om aandelen te kopen in een bedrijf waarschijnlijk erg goed zelf maken.

Reageer op dit onderwerp