Jongeren Expeditie Robinson West-Friesland zeer geslaagd

WEST-FRIESLAND – 240 enthousiaste en gemotiveerde kinderen hebben zichzelf in de herfstvakantie in het zweet gewerkt om de beste Robinson van Wervershoof, Nibbixwoud en Hoogkarspel te worden. Team Sportservice West-Friesland had deze activiteit georganiseerd, niet alleen om de kinderen een leuke dag te verzorgen, maar ook om kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld toch te laten sporten. De totale opbrengst van het inschrijfgeld ging namelijk naar het jeugdfonds Sport& Cultuur.

Maandag stonden er 85 kinderen in Wervershoof klaar om de strijd met elkaar aan te gaan. Woensdag deden er 35 kinderen in Nibbixwoud mee en donderdag 120 kinderen in Hoogkarspel. In teamverband moesten er punten worden gehaald door de zes onderdelen zo goed of snel mogelijk uit te voeren. De opdrachten bestonden uit verschillende aspecten waar beweging, puzzelen, codes kraken, samenwerken en lasergamen elkaar afwisselde.

Veel plezier

Als je de zaal rondkeek kon je zien dat ieder kind niet alleen zijn uiterste best deed, maar dat ze vooral heel veel plezier hadden. Er werd gerend, geklommen, gesprongen door de parcours, de puzzels en codes werden in teamverband opgelost en tijdens het lasergames werd er niemand gespaard.

Halverwege tijdens de eilandraad werd van elk team de sterkste speler naar voren geschoven om de strijd met elkaar aan te gaan. Hoe langer je bleef hangen, hoe meer extra punten er verdiend konden worden.

Geslaagd!

Bij het uitreiken van de medailles aan de winnende teams volgde een lach van plezier en een enkele traan van teleurstelling. Maar het belangrijkste doel om kinderen in beweging te krijgen en ze een leuke tijd te bezorgen is zeker geslaagd.

Benieuwd naar de evenementen van Team Sportservice? Kijk dan op de website: www.teamsportservice.nl/westfriesland. Vragen? Mail dan naar: westfriesland@teamsportservice.nl

Reageer op dit onderwerp