Geen allerzielenviering gemeentelijke begraafplaats Enkhuizen

ENKHUIZEN – De gemeente Enkhuizen heeft de viering van Allerzielen op de gemeentelijke begraafplaats afgeblazen vanwege de coronacrisis.

In een persbericht zegt de gemeente Enkhuizen: “Onze overleden dierbaren hebben een speciale plek in ons hart. Hen herdenken hoort daarbij. Normaal gesproken herdenken we hen elk jaar gezamenlijk op de gemeentelijke begraafplaats. Vanwege de coronamaatregelen kan de gezamenlijke Allerzielenviering helaas niet doorgaan. Dit jaar herdenken we daarom thuis, in kleine kring, onze overledenen.

Allerzielen is een gedenkdag uit de westerse rooms-katholieke traditie. Het wordt gevierd op 2 november, de dag na Allerheiligen, waarmee deze dag nauw verbonden is. Met Allerzielen worden de overledenen herdacht en wordt een requiemmis opgedragen.

De nabestaanden plaatsen bloemen op het graf. In veel parochies is het gebruikelijk dat als er een parochiaan uit de kerk wordt begraven er een kruisje wordt opgehangen met daarop de naam van de overledene.

Op de eerstvolgende Allerzielen komt de familie van de overledene naar de mis om het kruisje in ontvangst te nemen. Allerzielen is een dag om speciaal te bidden voor alle zielen die nog niet in de hemel zijn, maar in het vagevuur.

Reageer op dit onderwerp