WF Nieuws

Hoornse gemeenteraad kiest voor renovatie en geen nieuwbouw stadhuis

HOORN – De kogel is door de kerk, het huidige stadhuis gaat worden gerenoveerd om zo weer te voldoen aan de eisen van deze tijd. Ondanks dat er veel vanuit o.a. de NS werd gelobbyd om nieuw te gaan bouwen bij de Poort van Hoorn besloot de gemeenteraad van Hoorn dinsdagavond anders.. Renovatie en geen nieuwbouw.

Fractievoorzitter Chris de Meij wist het prima onder woorden te brengen: “Nu laten we zien hoe je een monumentaal pand als het stadhuis ook duurzaam kan maken en zo kan bijdragen aan de circulaire economie.

Natuurlijk was er ook in de raad weerstand tegen de renovatie, de ChristenUnie snapte de VVD niet waarom zij juist voor renovatie kozen en ook Jeroen van de Veer van Sociaal Hoorn kon er bij zijn pet niet bij dat juist de VVD afhaakt voor een nieuw te bouwen stadhuis.

De totale kosten lopen richting de 27 miljoen euro om het huidige stadhuis te renoveren waarbij 2/3 van het huidige stadhuis blijft behouden en 1/3 wordt afgestoten en waar later woningbouw gaat worden gepleegd.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?