Verkoopverbod messen aan jongeren, HEMA komt met nieuw beleid

WEST-FRIESLAND – Na de Action heeft nu ook HEMA een leeftijdsgrens ingevoerd voor de verkoop van messen. Jongeren onder de 16 jaar kunnen geen messen meer kopen bij HEMA, HEMA hoopt zo mee te helpen het toenemende geweld onder jongeren waarbij messen worden gebruikt een halt toe te kunnen roepen.

Action besloot vorige week al om een leeftijdsgrens in te voeren na een oproep van de burgemeester van Zaanstad. Een wijkagent in Zaanstad zag een explosieve stijging van jongeren die messen bij zich droegen, kinderen tussen de 12 en 14 jaar met grote messen om zich te verdedigen of om criminele activiteiten mee te ontplooien.

Behalve de HEMA hebben ook Xenos en IKEA een leeftijdsgrens ingevoerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.